Ledomdragningar 2021

Håll dig uppdaterad kring tillfälliga sträckor, ledomdragningar och störningar längs leden. Ska du ut och cykla? Härligt! Här informerar vi om tillfälliga sträckor, störningar och ledomdragningar på Kattegattleden 2021.

Halmstad: Södra infarten till Halmstad är under ombyggnad

Södra infarten till Halmstad är under ombyggnad och Kattegattleden leds om via Västervallsvägen. Vänligen följ skyltarna - klisterlappar med ”Kattegattleden” är uppsatta på befintliga omledningsskyltar och kan följas genom hela omledningen.

  • Cyklar du från söder till norr på Kattegattleden börjar omledningen i södra Halmstad, precis väster om E6 vid området Andersberg. Därifrån följer en tydlig omledning fram till Västervallsvägen. På Västervallsvägen kan det bli en smula knepigt – men håll koll på Kattegattledens klistermärken för att följa vår rekommenderade väg ut mot Östra Stranden istället för att följa ordinarie omledning som går en snabbare väg direkt mot centrum.
  • Cyklar du från norr till söder på Kattegattleden börjar omledningen vid Östra stranden. Därifrån är det enkelt att hitta vägen med hjälp av omledningsskyltar.

Ombyggnationen planeras vara färdig 2021-01-25.

Ladda gärna hem PDF för mer info: Omledning och tillvägvisning Kattegattleden Halmstad 2020-03-02

[caption id="attachment_13219" align="alignnone" width="458"]Kattegattleden leds om vid Andersberg i Halmstad. Denna karta visar ordinarie led (grön) och hur omledningen går (röd). Kattegattleden leds om vid Andersberg i Halmstad. Kartan visar ordinarie led (grön) och hur omledningen går (röd).[/caption]

 

Färjan från Grenå lägger numera till i Halmstad - inte i Varberg

Färjan från Grenå lägger numera till i Halmstad - inte i Varberg. Det kan vara bra att veta att färjan från danska Grenå inte längre lägger till i Varberg utan i Halmstad. När du kommer i land i Halmstad följer du Kattegattledens hänvisningskyltar för att komma ut på leden.

 

Varberg: tunnelbygge påverkar trafiken

I Varberg bygger man just nu dubbelspår för järnvägen. Delar av det nya järnvägsspåret ska läggas i tunnel under staden, en ny station och en ny bro ska byggas med mera. Ett stort och spännande projekt som tidvis kommer påverka dig som cyklar på Kattegattleden förbi eller i Varberg. Lyckligtvis är det väl skyltat – så följ skyltarna så kommer du rätt. Läs mer om ombyggnaden och det senaste trafikläget här.